Face Couture by LindaTandkristal

Tandkristal
Behandeling Tarief
Tandkristal €20
Per extra tandkristal €2,50

 

Wij maken gebruik van hoogwaardige tandkristallen en professionele apparatuur. Zo gebruiken wij de lijm die ook door orthodontisten wordt gebruikt, deze wordt uitgehard met een professionele uithardinglamp. Geheel pijnloze behandeling, geen beschadiging van mond of tanden.

De adhesive (lijm) heeft een transparante kleur en is niet zichtbaar op de tand. De adhesive die wij gebruiken is een Sealing, dit houd in dat na uitharding geen bacteriën onder de kristal kunnen komen. De adhesive is namelijk een gepatenteerd en erkend product uit de tandheelkunde.  Dit alles gebeurt natuurlijk onder strikte hygiëne.

De tandjuweel kan wel een jaar of langer blijven zitten. Als de tandkristal er bij normaal gebruik binnen 2 weken toch af gaat wordt de tandkristal éénmalig gratis opnieuw geplaatst. (lees nazorg)

Voorzorg tandkristal

Denk er aan dat als u een afspraak maakt u dit niet doet vlak voor dat u moet eten. Drink wel iets vooraf. Dit omdat u na het plaatsen van de tandkristal minimaal 1 uur niet mag eten of drinken. Zorg ervoor dat uw tanden goed gepoetst zijn.

Het aanbrengen van de tandkristal

Eerst wordt de tand gereinigd met alcohol en behandeld met een etsmiddel. De lijm wordt aangebracht op de tandkristal welke daarna meteen op de tand wordt geplaatst. Met een professionele uithardingslamp word de lijm uitgehard.

De nazorg

Als de tandkristal geplaatst is mag u gedurende 1 uur niets eten of drinken en de eerste 12 uur geen tanden poetsen. Dit is om het tandkristal beter te laten hechten aan de tand. Drink de eerste 24 uur geen koolzuurhoudende dranken, dit kan namelijk de lijm aantasten. Mochten er eventueel lijmresten op de tand zitten rondom het tandkristal dan worden deze gewoon verwijderd met tanden poetsen. Gebruik ook nooit scherpe voorwerpen in uw mond.

Verwijderen kan heel gemakkelijk en zonder beschadiging tijdens de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Dit is voor de tandarts één of twee minuten werk. Als u het zelf wilt verwijderen dan kan dit door vanaf het tandvlees met neerwaartse bewegingen van uw vinger het tandkristal los te

Garantie

Mocht een tandkristal onverhoopt binnen 2 weken toch loslaten, plaats ik éénmalig gratis een nieuw kristal, we geven geen geld retour.

We kunnen geen garantie geven bij plaatsing op een hoektand, plaatsing op een prothese of vulling of wanneer u een tongpiercing heeft.  Bij kinderen jonger dan 16 jaar is een volwassene verplicht om mee te komen. We plaatsen geen tandkristal bij een minderjarige zonder toestemming van een ouder of voogd.